Passa al contingut principal

El retrobament - un màgic moment del dia

El retrobament dels matins són aquells moments on parlem dels nostres sentiments, dels nostres pensaments, d'allò que vam fer ahir a la tarda amb la família, del que ens preocupa, expliquem un conte, mirem quin temps fa, cantem una cançó...

és el moment on cadascú és retroba amb sí mateix i també amb el grup. Moments màgics on treballem, el torn de paraula, el fet d'estar-se assegut mentre fem una activitat comuna, la capacitat d'escolta, el diàleg, fer silenci mentre algú explica alguna cosa, decidir si vull participar o avui només escolto, ...

El retrobament segueix cada dia un ritual... 


primer de tot ens apropem tots, ens agafem de les mans i fem una rotllana. quan estem preparats, ens deixem de les mans i ens asseiem a terra. Llavors, agafem l'espelmeta que simbolitza la llum, la calma, el diàleg consensuat, els torns de paraula, la tranquil·litat... Ens mirem i cadascú de nosaltres ens mostrem atents i molt concentrats per deixar-nos sorprendre'ns ja que cada dia hi ha alguna cosa per explicar, per parlar amb el grup.  
Finalment, quan el retrobament s'acaba l'espelmeta que ens ajuda a relaxar-nos i a estar més tranquils i atents, l'apaguem i tornem al nostre estadi de joc canviant de ritme. Normalment després del retrobament, esmorzem fruita, una novetat molt ben acceptada d'aquest curs. 

Com podeu veure cada dia, un de nosaltres mostra l'espelmeta encesa al grup indicant que comencem i quan acabem, apaga l'eslpelmeta bufant ben fort. Aquest dia en concret ho fa fer l'Èlia i la resta de dies s'ho van turnant. 
Comentaris

 1. Relaxació, aprendre a escoltar, a estar atenta... Em costa imaginar-me a l'Èlia en aquest estat...
  M'encanta la foto d'ella amb l'espelma encesa!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Com sempre diem, hi ha d'haver moments per tot, moments per jugar, per saltar, per riure, per experimentar... però també hi ha d'haver moments per escoltar, per descansar, per soprendre't mentre expliquem un conte.
   L'espelma simbolitza tot això i més.
   Merci per la teua aportació!!!

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada