Passa al contingut principal

Reflexions per acompanyar... les emocions.



Durant aquest temps de confinament l’Equip Educatiu hem decidit estar més a prop vostre a través d’algunes reflexions que us anirem proporcionant per tal de fer que aquests dies siguin una mica més fàcils. Estem vivint una etapa extraordinària i excepcional i per això, hem decidit dedicar-vos unes paraules per tal que ens sentiu, una miqueta més, al vostre costat. 
Parlarem sobre les emocions, com gestionar els moments de benestar dels infants i també els moments on el malestar és present. Una de les premisses que cal que tingueu molt interioritzada és el fet de viure cada moment com a únic i per tant, viure l’ara i aquí de manera molt conscient i present. Com bé sabeu, tots els moments compten i tenir algun adult disponible els és important per tal de donar-los seguretat. Si les tasques que hagueu de realitzar i els horaris us ho permeten, organitzeu-vos perquè un dels pares teletreballi o faci tasques al matí i l’altre ho faci a la tarda, per exemple. Així si l’infant us necessita per qualsevol cosa, mostrar el què està fent, jugar amb vosaltres perquè necessita companys/es de joc, donar resposta a una necessitat bàsica... us tindrà disponibles.
Quan l’infant tingui un moment de malestar, on aquest es mostra frustrat, enfadat, enrabiat... és important que l’adult deixi que l’infant expressi el seu enuig, el seu plor, el seus crits. A mesura que aquests comportaments vagin baixant d’intensitat, cal que validem els seus sentiments. Per exemple li podem dir: T’entenc, sé que estàs enfadat. A continuació, veureu quina reacció té i depèn de la reacció que tingui com a adult cal que decidiu si és millor, callar, abraçar o reaccionar. Quan ja pugueu connectar amb ell/a, hem d’acceptar-lo i si ho necessita abraçar-lo.
És important validar els sentiments per poder connectar amb els infants i per poder comprendre’ls més. Els hem d’acompanyar per donar-los seguretat i perquè això els faci estar més tranquils i calmats.
  
L’Equip Educatiu

Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *