Passa al contingut principal

L'adaptació a la llar d'infants

L'adaptació a la llar d'infants és molt important, creiem que aquesta és vital per un bon desenvolupament del nen/a. Si hi ha una bona adaptació aquest/a es trobarà més tranquil, més calmat i tot fluirà de manera més natural. 

A la llar els primers dies els treballem així, els tres primers dies són normatius i a partir del quart ens adaptem a cada família tenint en compte les possibilitats laborals i la conciliació, però sobretot tenint en compte a l'infant, ja que aquest és el centre de tot i vetllem perquè es trobi el més còmode possible. 

Per això, volem compartir amb vosaltres alguns consells que considerem importants per les famílies i pels primers dies, les primeres setmanes a la llar. 

Aquestes recomanacions no només són útils i funcionals pels infants que comencen sinó també per aquells que als matins els costa acomiadar-se de la família. 

- Adaptacions llargues, ja sabem que és molt difícil i que cada cas és únic, però a nivell de feina i de treball us aconsellem que si podeu fer un horari més flexible ho tingueu en compte. Ja que tenir uns dies per anar més tranquils és important per al vostre fill/a. Ell ho viurà i ho veurà més calmat i la calma és un element importants durant els primers dies on els canvis són tant grans. Els moments de les entrades, si anem massa ràpid a vegades, es viuen més intensament i si el nostre fill/a necessita més temps, no li podrem. Per això, venir 5 minuts abans, ens fa sentir més descansats i relaxats. 
- Acomiadar-nos sempre, abans de marxar. És molt important que li expliquem (segons cada edat adaptem les paraules i les explicacions) que marxem, que ens hem d'acomiadar i després d'haver-ho fet, fer-li una estimada ben gran per carregar energies i així tenir reserves fins que tornem a recollir-lo/a. Tant necessari és acomiadar-nos com el fet de fer-ho amb temps sense pressa però tampoc allargar-ho massa ja que sinó les entrades es fan massa llargues i costen més.  
- Tenir empatia sense menystenir els sentiments. És molt important posar paraules a allò que ens passa i que li passa. P. ex. entenc que estàs trist, però la mama ha de marxar. 
- Empoderar al nen/a, dient-li que ell pot, que tot anirà bé i pensant amb les coses boniques que fareu quan a la recollida us retrobeu.  


Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *