Passa al contingut principal

UD4: Fred d'hivern - Els meus Aprenentatges


Els aprenentatges que es duran a terme en aquesta unitat didàctica (UD) giren al voltant del centre d'interès de l'estació de l'hivern i la màgia del Nadal. Així doncs les activitats que es desenvoluparan estaran relacionades amb aquesta temàtica i a partir d'aquí treballarem diferents continguts i gaudirem amb els diferents aprenentatges. Aquesta serà una UD més curta, però no menys intensa que les altres.

La primera setmana del mes de desembre treballarem les característiques típiques de l'estació que d'aquí poc iniciarem. Per tant, veureu que a l'aula hi ha nous pósters i bitts referits a l'hivern. A més, lligada amb aquesta temàtica també començarem a treballar el Nadal i tot el que això comporta. Les cançons relacionades amb aquest i el que us interpretarem el dia del festival, serà una passada no us ho podeu perdre. A més, realitzarem les manualitats de la Marató, dues manualitats molt originals i verdes, ja que estan fetes amb material reutilitzats. Com m'agrada....També treballarem el conte del Tió, el qual està a punt d'arribar a la llar, de fet aquest dijous la senyoreta li deixarà una porta entreoberta per tal que ho tingui més fàcil quan arribi. 
Per cert, recordeu, divendres és festa...... i ..... esperem que tots i totes gaudiu al màxim del cap de setmana llarg, ja que teniu moltes coses a fer, com per exemple, anar a buscar el tió al bosc o... esperar a veure si arriba a casa. També podeu fer l'arbre i decorar la casa amb elements de NADAL.... uiiiiiiiiiii que guai!!!

La segona setmana, decorarem els diferents espais de la llar amb les cosetes de nadal. Farem l'arbre de nadal, posarem les cintes i les boles, farem el pessebre amb els animalets i posarem molta atenció amb la manera que tenen els pastorets de vestir. També farem la carta als reis ja que li entregarem al patge que vindrà a la llar, i seguirem treballant fent manualitats relacionades amb nadal. 
**El dimarts dia 10 cal que porteu als infants mudadets, vestidets ben monos, per venir a l'escola perquè farem la fotografia de NADAL.  
A estonetes continuarem assatjant les cançonetes i el poema de nadal i divendres dia 13 farem una petita excursió a la sala polivalent per tal de reorganitzar l'espai i els infants i per preparar-nos les veus per cantar pel festival. 
A més, parlarem de la marató i exposarem les nostres manualitats perquè qui vulgui les compri i col·labori amb la bona causa.

La tercera setmana serà molt especial ja que tenim una sèrie d'activitats preparades relacionades amb el Nadal.... uigf!!!! quina nervis. 
  • Dilluns 16: Farem experimentació amb farina i aigua, per això, caldrà que ens porteu la bata de pintura. Aquesta experimentació és una passada i normalment s'embruten bastant, aixi que penseu-hi i sinó cues de pansa per recordar-ho!!!!!!!!
  • Dimarts 17: Relaxadament mirarem el pocoyo, com cada dimarts i després treballarem els bits de les emocions, els comentarem de forma més extensa. 
  • Dimecres 18: Celebrarem el festival de Nadal conjuntament amb els alumnes de l'escola. 
    • Al matí tot serà normalitzat, farem l'assaig final, cantant les cançons i fent els últims retocs. L'hora de recollida de TOTS els infants serà a les 12h ja que aquest dia NO HI HA SERVEI DE MONITORATGE(cal que sigueu puntuals ja que sinó no us donarà temps a donar el dinar i fer la migdiada - és molt important que la facin!!!!)
    • A la tarda, ens trobarem tots i totes a les 14.15h (horari que marca l'escola) a la sala polivalent del municipi. Important, cal que ens deixeu els infants i vosaltres desapareixeu, així evitem situacions dramàtiques. Cal que porteu als infants vestits de PASTORETS. Si teniu problemes per trobar el vestuari parleu amb nosaltres i us assessorarem. Els primers que sortirem serem nosaltres i us sorprendrem amb cançons i poemes de nadal, però necessitem la vostra col·laboració i només us diem una cosa, comenceu a afinar les veus perquè haureu d'ajudar-nos amb la cançó de "El 25 de desembre". Ja veureu com xalarem!!! Seguidament, els alumnes de l'escola ens sorprendran amb altres cançons, un teatre i dites de nadal.  
  • Dijous 19: Cal que porteu la bata de pintura ja que farem el mural de l'hivern amb pintures. 
  • Divendres 20: Últim dia que la llar estarà oberta, un dia ple d'emocions i sentiments. 
    • Al matí, farem cagar el tió... serà molt bonic i màgic.
    • A la tarda, a partir de les 16.00h de la tarda obrirem les portes a les famílies i esperarem l'arribada del patge. Després farem un petit berenar, entregarem les manualitats que hem fet i ens desitjarem tots i totes unes bones festes de Nadal i una bona entrada d'any.
Per últim us informem que la llar romandrà tancada del dia 21 de desembre i fins el dia 7 de gener.  

uiiii... quin mes més bonic.... un mes ple de NADAL!!!



Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *