Passa al contingut principal
ARTICLE T'INTERESSA:

LES SAFATES D'EXPERIMENTACIÓ

Les safates d'experimentació és una activitat en la qual els infants exploren experimentant i manipulant amb diversos materials (inespecífics i de la natura). Aquesta exploració els ajuda a estructurar la ment a través de la informació que reben de l'experimentació i els dóna pistes per descobrir el nostre entorn. Així doncs, no és només una activitat lúdica per passar-s'ho bé, sinó que hi ha molts més aprenentatges significatius que es desenvolupen gràcies a les experimentacions. 


Per portar a terme l'activitat els infants es preparen amb les bates de plàstic per estar més còmodes i es situen al centre de l'aula asseguts a les cadires o al voltant d'aquesta si les fem a la taula o a terra si les safates d'experimentació es troben al terra. Així exploren i manipulen el material de les safates lliurement, l'educadora els guia fent preguntes als més grans o ajudant amb els moviments als més petits. D'aquesta manera, el paper de l'educadora fa referència a l'orientació dels aprenentatges. 

El material que es presenta a les safates d'experimentació pot ser molt divers: serradures, pasta petita, sal, farina, fruits i fruites de les diferents èpòques de l'any, iogurt, sèmola, arròs, llenties, puré de patata, taronja, sorra de platja... Però també fem experimentacions amb les capses de cartró, diferents taps, robes i teles de diferents textures. 
Per poder experimentar fem servir varis objectes: culleres, pots petits i grans, pales petites, tubs de mànega, embuts, dosificadors... 
A través d'aquests materials, el nen/a pot augmentar i desenvolupar el seu nivell de concentració i d'imaginació. A més treballem la lliure exploració, la creativitat, la imitació entre ells, la resolució de problemes, el llenguatge, les relacions socials... 

Per tant, com podeu veure no només es treballa la part lúdica a les experimentacions, és a dir, el fet de passar-s'ho bé descobrint, sinó també moltes més coses. 




Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *