Passa al contingut principal
RACÓ T'INTERESSA -  PROCÉS D'ADAPTACIÓ


L'escola bressol pels nens i nenes és una nova possibilitat d’enriquiment i ampliació de les seves experiències, una altra manera de créixer i desenvolupar-se en relació els altres companys, altres adults i nous espais.
Malgrat tot, és possible que als infants els calgui un temps per conèixer l’escola, descobrir-hi coses interessants, adequar-la a les seves necessitats i preferències i d’aquesta manera poder-ne gaudir. 


D’aquest temps en diem PERÍODE D’ADAPTACIÓ, aquest procés és el camí que viu l’infant en el pla dels sentiments (afectius, socials, intel·lectuals), valorant el que suposa la separació de la família i el que la seva entrada a l’escola li pot oferir.

Les reaccions dels infants poden ser molt diverses: alegria desbordant, agitació, activitat desenfrenada davant una situació nova… però també pot aparèixer un plor intens, actituds de rebuig o aferrament a les seves coses (manta, nino, jersei…). També podem trobar infants que passats uns dies d’aparent tranquil·litat (una setmana després, dues…) reaccioni amb plor i rebutgi la llar quan pren consciència de la nova situació.

Des de l’escola intentem que el procés d’adaptació sigui viscut de forma positiva tant per part dels pares com dels infants. Els adults han de fer el possible perquè aquesta adaptació sigui suau, curta i agradable.

Ja veureu com és un procés que passa ràpid i els nens i nenes ben aviat se senten segurs i contents venint a l’escola, doncs gaudeixen d’allò més bé i aprenen moltes coses!




Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *