Passa al contingut principal

Article t'Interessa - Acostem els llibres als nens i les nenes

Acostem els llibres als nens i les nenes1


Aquest document és una manera de promoure o d'afavorir la reflexió i, també podria ser una font de suggeriments d'accions que es podrien dur a terme per promocionar la lectura. Així doncs, una família compromesa amb la lectura és aquella que...
** 1Anima a llegir, fins i tot abans que el teu fill o filla sàpiga llegir.
Els llibres sense text també es llegeixen. Els adults podem fer de mitjancers amb les criatures interpretant el que està dibuixat o fotografiat.

**2 Explica contes, recita rimes i poesies, llegeix en veu alta i omple les orelles dels més petits i petites de musicalitat i de màgia.
Ho podem fer a través dels llibres que contenen folklore infantil, corrandes, cançons, històries rimades... aprofitant les que coneixem i les que no.

**3 És aquella que dóna exemple llegint llibres, revistes, diaris i permet que els infants els sorprenguin sovint amb un exemplar de lectura a les mans.

**4 És aquella que acompanya els seus fills i filles a visitar exposicions, que assiteix a funcions de titelles o de teatre i a uns altres espectacles culturals.
És evident que els camins que condueixen a la lectura i al llibre són diversos i , de vegades, molt variats.

**5 És aquella que comparteix i comenta les lectures dels seus menuts i menudes.
Des que els nostres infants són petits, podem fullejar material de lectura amb ells i llegir-los llibres, fent veus diferents segons el personatge que parla, amb abundància de gestos i expressivitat.. D'aquesta manera farem de la lectura un temps agradable i divertit.

**6 És aquella que companya els seus fills i filles als llocs on hi ha els llibres – llibreries o biblioteques – per mirar i seleccionar junts.

**7 És aquella que fomenta i té cura de la biblioteca familiar o personal i que hi destina un espai adequat a casa seva.
És una bona pràctica afavoridora de l'estimació envers els llibres i la lectura, el fet de formar, des dels primers anys de vida, la biblioteca personal de l'infant: un espai de fàcil accés on s'aniran col·locant els llibres regalats o comprats.

**8 És aquella que aprecia i llegeix amb els seus fills i filles, les publicacions que es fan a l'escola o , en el nostre cas, les publicacions que es realitzen al bloc.

**9 És aquella que comprèn que la compra d'un llibre no és quelcom excepcional, encara que a les dates assenyalades (aniversaris, Reis, etc.) no ha de faltar, sinó que la considera part de les despeses d'educació dels seus fills i filles.

**10 És aquella que s'ocupa de veure alguns programes de televisió, pel·lícules de vídeo, etc. amb els seus fills i filles i que junts comenten i comparteixen l'experiència.

...i recordeu... Un llibre sempre és una oportunitat per a la sorpresa!!!





1CORONAS, M.. (2002). “Acostem els llibres als nens i les nenes”. Guix d'infantil, núm 2:30. (article complet per aprofundir més).

Comentaris

Contacta amb nosaltres

Nom

Correu electrònic *

Missatge *