Benvinguts i benvingudes al nostre bloc!

Som la Montse Rovira i l'Ester Canaldas i hem creat aquest blog perquè totes les persones, família dels més menuts de la llar i amics puguin visitar aquest espai virtual per tal de compartir vivències i anècdotes que anem recollint al llarg del temps. El nostre objectiu és poder transmetre i gaudir plegats d'experiències úniques i precioses que nosaltres vivim amb els infants.

dijous, 13 de desembre de 2012

Racó t'Interessa

Regals de NadalQualitat o quantitat??
Hi ha una imatge que es repeteix cada Nadal: nens i nenes que obren un regal, el miren, diuen que els agrada molt i al cap de pocs segons l'arraconen per obrir el següent regal. I així fins que s'acaba la pila incomptable de regals que tenen pendents per obrir. L'emoció i la fal·lera per anar trencant papers de colors i obrint caixes gegants els emborratxa...i al final el que ha passat és que la majoria no els aprecien, acaben jugant amb la capsa d'una joguina o fan boles de paper amb els papers d'embolicar. De tota la pila, només una o dues joguines seran les afortunades que rebran atenció.

Què fem amb tantes joguines?
Hi ha una solució que adopten molts pares i mares, (perquè el que és evident és que no es poden controlar el número de joguines que regalen els familiars), i és reservar algunes joguines i regalar-les o bé pel seu aniversari, el seu sant, o per un dia especial. Si reservem alguna de les joguines que obren durant el Nadal, quan les rebin, més endavant, tindran més ilusió, i li faran més cas.

Creiem que fer molts regals significa que els estimem més?
Diuen que el millor regal que se li pot fer a un nen o a una nena és temps. El temps per compartir amb ell/a, el temps que podem dedicar-li per jugar, per llegir-li un conte, per parlar, per passejar... Sovint tot això, passa desapercebuts, regals que semblen invisibles, Però són aquests els regals els que a la llarga són més positius, educatius i beneficiosos pels més petits/es. De vegades es supleix la falta de temps amb l'allau de joguines. Aquesta actitud fa que valorin més les coses materials que no pas els propis sentiments.

Què demanen els nostres fills i filles per Nadal?
Sovint demanen allò que és més car, o roba o complements de marca. Sovint demanen articles o joguines que els pares i mares no poden comprar. Articles amb els personatges de moda o productes que han vist per televisió.
La televisió els metralla contínuament amb anuncis publicitaris i moltes famílies cedeixen davant les seves peticions per compensar la falta d'afecte o el poc temps que els poden dedicar. Hem de pensar que quan més joguines rep un nen, més en demanarà.

Són bons els jocs d'ordinador, la televisió massiva o les consoles?
Si controlem el temps que estan davant un ordinador o enganxats a la consola o a la televisió no ha de ser dolent. Jugar una estona està bé sempre que es deixi temps per fer altres activitats socials. Si es passen tot el dia "enganxats/es", el que estem potenciant és que aquests nens i nenes, quan siguin grans, seran massa individualistes, no valoraran l'opinió de la resta de companys/es i seran menys respectuosos i menys sociables.

Quins són els millors regals?
Les joguines acompanyen als nostres fills i filles al llarg de la seva vida, són eines amb les que es divertiran al mateix temps que els donen la possibilitat d'aprendre moltes coses i desenvolupar les seves habilitats. Hem d'intentar que cada joguina que els comprem es correspongui amb l'edat que tenen. La millor joguina és la que millor s'adapta a la personalitat del nostre fill o filla i a la seva edat.

Els millors regals són:
- els que potencien la seva intel·ligència.
- els que els estimulen i els fan pensar.
- els que milloren la seva psicomotricitat, s'han de bellugar, pedalar, moure etc...
- els que desenvolupen els sentits.
- els que els ajuden a desenvolupar el seu llenguatge.
- els jocs de construccions, la plastilina i els colors per pintar o dibuixar.
- els jocs creatius, que estimulin la seva imaginació.
- els jocs que potenciïn la seva capacitat per pensar i/o resoldre problemes
- i … aquells jocs on han de jugar més d'una persona, ja que els ajuda a fomentar la sociabilitat


* No a les armes de joguina i als jocs violents, per què el missatge que els donem és que nosaltres aprovem les conductes violentes i estem a favor de les armes, les guerres i els conflictes*


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada